Sus

Clipart România

Unul dintre clipart-urile României

prof. Simeanu Corina, Colegiul Național “Mircea cel Batrân”, Râmnicu Vâlcea

Pagina Clipart se poate deschide la adresa web https://calendarele.eu/clipart/, face parte din proiectul meu educațional, enciclopedia on-line Calendare româneștihttps://calendarele.eu/.
Poate fi accesat din meniul acestei aplicații on-line așa cum se poate vizualiza și în imaginea de mai jos.


Toate imaginile (de tip fotografii, picture, schițe, miniaturi) din acest clipart pe care cu respect vă rog să-l deschideți pe un calculator sau tabletă (versiunea pentru smartphones, iPhones fiind un proiect de viitor) sunt preluate din publicații românești și prelucrate fiecare în parte cu softuri freeware (gratuite) de tipul GIMP, Paint .Net, Inkscape, etc.
Fiecare fotografie de personalitate este însoțită de un scurt titlu care conține de obicei data nașterii, numele complet și profesiile cu care a slujit oamenii și țara sa.
În enciclopedie poate fi găsit orice nume aproape instantaneu și pentru cei care-și doresc detalii se pot studia biografiile acestor personalități.
Am încercat prin prelucrarea lor să le aduc într-o formă comună de prezentare specifică enciclopediei Calendare românești, și să alcătuiască astfel un tot comun…
În România este un lucru unic și benefic cunoașterea istoriei și culturii noastre mai ales de către copii și în acest fel se poate contribui într-un mod original la cunoaștere.
Majoritatea fotografiilor sunt fișiere de tipul .png deoarece acestea permit suprapunerea peste alte imagini (au un fundal transparent) dar sunt și mai utile, recomandate pentru prezentarea pe pagini web.
Cine nu cunoaște numele voievozilor noștri sau ale marilor cărturari, actori în România ?
Este de ajuns pe această pagină să glisezi ușor cursorul mouse-ului peste numele marilor valori naționale (sunt aproape toate nominalizate) și să apară în partea dreaptă a paginii imaginile acestora, pentru cunoștere mai bună, una câte una.
Pentru copii care pot afla inclusiv din Calendare românești biografiile dar și evenimentele la care au participat oamenii care au ridicat România nouă, este foarte important să le poată asocia pentru toată viața și o imagine sugestivă.
Tocmai de aceea m-am străduit să aleg și să prelucrez doar imaginile (fotografiile, picturile, schițele, mini print-urile, etc) cele mai sugestive.
Am însoțit biografiile (am putea spune explicațiile pe larg ale vechilor fotografii) cu link-ul sursă al imaginii prelucrate, acolo unde a fost posibil.
De multe ori o fotografie, cea neprelucrată o poți găsi și pe câte 100 de site-uri și poate din acest motiv sursa inițială este mai greu de aflat.
Dar aceasta este desigur patrimoniul cultural care a reușit să conserve și într-o formă imagistică memoria personalităților noastre.
Întru cât Pagina Clipart este și un software gratuit a fost necesară folosirea noțiunilor de baze de date, pentru accesarea instantanee a oricărei fotografii, dintre cele aproape 2000 disponibile.
Ca o încununare pentru o muncă destul de laborioasă, cum a fost aceasta am pus la dispoziția doamnei Ecaterina Țarălungă acest clipart folositor și la realizarea celei mai complete și frumoase, Enciclopedii a Personalităților Românești din istoria noastră, care a apărut deja, în librării.
Pentru optimizarea paginii am folosit împreună cu soțul meu – programator – Simeanu Bogdan – cele mai noi versiuni de soft-uri pentru web dar și un web design adecvat, inclusiv prin simplitate.
Pagina mini-software permite ca de altfel toate celelalte din Calendare românești și o traducere instantanee cu Google Translate utilă atunci când este vizitată de persoane cunoscătore de alte limbi internaționale.

Vă invit să navigați și pe Calendare românești,
Corina Simeanu

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien