About – Calendare romanesti

 

 

O METODĂ NOUĂ DE ÎNVĂȚARE A ISTORIEI – https://calendarele.eu

Site-ul cu denumirea Calendare românești poate fi găsit pe google.ro și celelalte motoare de căutare, pe prima pagină folosind cuvintele cheie: calendare romanesti, calendarul romanilor, mondo calendarul, personalitati vâlcene, sărbători creștine, caută în calendare, în calendare, profesii calendare, etc. Reprezintă o colecție de calendare istorice și culturale pe care le-am întocmit în dorința de a face cunoscute personalitățile românești, cele care au dus greul pentru ceea ce ne place să numim astăzi progres. Toate paginile se pot accesa de oriunde din lume, de pe orice echipament care are o conexiune de internet, în timp optim.
Folosind informațiile disponibile pe internet, cu acceptul celor care le-au prezentat inițial, enciclopedia on-line le-a structurat, clasificat, ordonat cronologic, dar și alfabetic și practic după orice criteriu de căutare.
În aparență, am pornit de la niște liste, fișiere .pdf, ordonate de cele mai multe ori după un singur criteriu de căutare (de obicei cel alfabetic). Am transferat informațiile într-o bază de date on-line, cu posibilități mai largi de selecție pe care le oferă o structurare modernă a informației.
Este cel mai simplu să înveți istorie atunci când informația este structurată în orice fel îți poți dori și o poți accesa într-o formă cu design plăcut, într-un timp foarte scurt…
Ordonarea informației istorice după toate criteriile (dar mai ales după cel cronologic și alfabetic) permite însușirea acesteia cam în felul în care ne relaxează un hobby.
Pe pagina de AcasăCalendarul românilor se prezintă biografiile personalităților noastre aniversate și/sau comemorate în fiecare zi, cu posibilitatea de a găsi doar în această pagină majoritatea biografiilor necesare cunoașterii acestora. Site-ul folosește foarte multe formulare pentru găsirea inteligentă și rapidă a oricărei informații istorice și culturale.
Dintre acestea amintim:
Un exemplu de structurare, clasificare și ordonare cronologică a informațiilor din enciclopediile aflate pe suport hârtie este formularul Today’s – ,,De astăzi” – care permite de asemenea într-o singură pagină vizualizarea fiecărei zile din calendar cu informațiile aferente cu ajutorul mai multor templates. Este foarte simplu să alegi numărul zilei și luna pentru a vizualiza apoi informațiile clasificate și structurate din fiecare zi, incluzând comemorări de evenimente istorice și culturale. Se poate vizualiza și timpul în ani scurs de la data comemorată sau aniversată.

  • Un alt mod de căutare asemănător celui oferit de motoarele de căutare (ex. google, sau bing.com) este formularul în calendare. Motoarele oferă toate informațiile aferente șirului căutat și astfel de multe ori o căutare de tipul Mihai Eminescu oferă detalii despre strada sau cartierul Mihai Eminescu sau liceul Mihai Eminescu.
    Formularul amintit mai sus evită acest lucru și găsește cu numai unul, două cuvinte, aproape tot din ceea ce înțelegem prin documentarea rapidă pentru o lucrare de dizertație, numai cu informații culturale și istorice, structurate, catalogate și ordonate cronologic…
  • Formularul Index oferă un mod de căutare-găsire rapidă, a personalităților marcante din istoria și istoria culturii, națiunii române.

Se obțin rapoarte ordonate alfabetic, dar se ține cont și de cronologie și de enciclopedia din care s-a făcut preluarea și modificarea biografiei.

  • Este foarte interesantă și pagina submodul Profesii, care prezintă dinamic și foarte simplu, rapid, persoanalitățile din România, ordonate după profesii și cronologic. Este de fapt primul nomenclator al profesiilor (un fel de COR istoric) pentru personalități românești, unic în lume…
  • Pagina Events prezintă evenimentele istorice din luna selectată în ordine cronologică, astfel încât putem observa care era incidența unor anumite tipuri de acțiuni, activități sau evenimente funcție de perioada anului în care s-au petrecut.

Un submodul al site-ului este Mondo Calendarul care a clasificat în mare parte toate evenimentele și sărbătorile internaționale, deosebite dintr-un an fiind practic singura pagină de acest fel din lume.
Formularul Public holidays prezintă toate sărbătorile naționale ale țărilor lumii, fiind și un instrument util în cunoaștere localizării și a capitalelor acestora.
Este interesantă și de referință și pagina Sărbători creștine care conține scurte descrieri inserate în calendar cu cele mai importante sărbători ortodoxe românești.

Agenda este un alt calendar instrument, utilizabil pentru cunoașterea aniversărilor și comemorărilor de mari personalități universale.
Pentru că avem gusturi diferite, site-ul oferă în secțiunea Altfel și alte moduri de accesare ale calendarelor din colecția sa.
Google Analytics este instrumentul web care oferă cele mai fidele informații asupra traficului de pe un site. Pentru Calendare românești acesta a înregistrat în doi – trei ani vizitatori din 118 țări.
Pentru a veni în întâmpinarea dorinței de documentare a acestora, site-ul utilizează facilitatea Google Translator care permite traducerea instant a oricărei pagini în toate limbile de circulație internațională. Traducerea automată, pentru texte istorice redactate cu diacritice, într-o formă corectă este destul de apropiată în orice limbă, de înțelesul nostru.
O cunoaștere adevărată a acestei metode de învățare a istoriei pe care o oferă site-ul Calendare românești poate fi făcută doar prin vizitarea sa.

Mulțumesc
prof. grd. I Simeanu Corina
Colegiul „Mircea cel Batrân”
din Râmnicu Vâlcea

Prezentare realizata pentru dumneavoastra de: Corina & Bogdan Simeanu


Folosim și cookies din motivele menționate pe pagina -> Politica de confidențialitate X

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien